Progressieve Academie

Vorming van toekomstige progressieve denkers en beslissers

Welkom bij de Progressieve Academie, het opleidingsprogramma van progressief Café. Met het programma bieden wij ambitieuze young professionals and studenten de gelegenheid om zich in een maatschappelijke vraagstuk te verdiepen en samen nadenken over een oplossing vanuit een progressief mensbeeld. Naast inhoudelijk verdieping in het onderwerp doen deelnemers ook aan werkbezoeken naar de praktijk, het organiseren van bijeenkomsten met experts en het publiceren van artikelen en policy briefs. Onze docenten zijn experts op hun vakgebied en brengen hun kennis en ervaring op een toegankelijke en inspirerende manier over.

Of je nu geïnteresseerd in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, het verdiepen van je kennis of het ontmoeten van gelijkgestemden, de Progressieve Academie biedt verschillende mogelijkheden aan. Wees welkom om onze cursussen en workshops te verkennen en deel te nemen aan onze community van vooruitstrevende denkers en doeners. Samen kunnen wij de progressieve agenda van Nederland vernieuwen.

  • Eerste Progressieve Academie over de Digitale Publieke Ruimte

     

  • Net als andere landen met een hoge internettoegang en sociale mediagebruik, ervaart de Nederlandse samenleving digitale segregatie en polarisatie tussen verschillende groepen. Dit vormt een bedreiging voor de democratische cultuur en zet sociale cohesie onder druk. Het huidige algoritmische ontwerp van sociale media-platforms bevordert extreme opvattingen, waardoor een gezond debat in de digitale publieke ruimte nog moeilijker wordt.

  • De eerste progressieve Academie wil een bijdragen leveren aan een sterke sociale cohesie en een gezond democratisch debat door het ontwerpen van een digitale publieke ruimte waarin de waarden van pluralisme en inclusie goed vertegenwoordigd zijn. Via dit traject worden 7 à 12 ambitieuze studenten en young professionals getraind om een wetsvoorstel te ontwerpen. Dit wetsvoorstel zal Tweede Kamerleden helpen om in hun wetgevende praktijk affectieve polarisatie in de digitale publieke ruimte te bestrijden.

Wil jij op de hoogte zijn over de eerste Progressieve Academie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Contact

Privacybeleid*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een steentje bijdragen?

Wij zijn momenteel in gesprek met verschillende experts en beleidsmakers om de eerste Progressieve Academie over de digitale publieke ruimte vorm te geven. Ben jij benieuwd naar onze aanpak en wil jij met jouw kennis, financieel kapitaal of netwerk een bijdrage leveren aan de eerste Progressieve Academie? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Scroll to top